Inte slut än

Huvudvärken vägrar att ge med sig och även idag har jag varit sängliggandes Soffliggandes. Åkte dock till vårdcentralen imorse och jag klarade knappt av den korta resan till Backa läkarhus. Väl där var det kö och det luktade äckligt där inne usch. Det fanns ingenstans jag kunde sitta (eller ligga) vilket är det ända som hjälper mot huvudvärken. Allt ljus bara stack i ögonen på mig och jag trodde seriöst att jag skulle spy vilken sekund som helst av smärtan.
När det blev min tur konstaterade de bara att de inte kunde göra nånting där utan bad mig åka till akuten på östra där jag var i tisdags. När jag kom dit stog det en brits som såg väldigt lockande ut så jag la mig där medans jag väntade på min tur.
Skönt.
Sen fick jag komma in i samma rum med massa människor med draperier fast denna gången fick jag en manlig sjuksköterska-
Som fråga om jag var över 16 år!!!!
Ja, jag ser ut som en 12 åring get over it!

För er som inte läst tidigare inlägg så var det två sjuksköterskor som tjatade om att jag såg ung ut och att de trodde att jag skulle vara på barn och ungdom när jag var där i tisdags...

Mamma fick inte följa med mig denna gången och jag var nästan död men lyckades få fram varför jag var där. Han sa att det nog bara var en virusinfektion och sa åt mig att åka hem. Han trodde INTE att det var pga lumbalpunktionen för då skulle smärtan kommit direkt efter och inte 2 dygn efter. Men både jag och mamma har hört och läst från andra hur de har fått liknande huvudvärk som mig några dygn efter.
Alltså så fick jag ingen hjälp och jag fick ligga ner i bilen åter igen och försöka klara mig hela vägen hem så at jag kunde släpa mig upp till sängen.

Fyfan!
Ingen skola imorn heller och jag känner att jag börjar komma efter:(

På onsdag ska jag på introduktionskurs på jobbet så denna gången måste jag bli frisk!!!
Sängliggandes

Huvudvärken kom tillbaka idag och jag kan inte ens sitta upp i 5 minuter utan att Huvudet sprängs. När ska det sluta?:( Har alltså legat i min säng hela dagen och inte kunnat göra nått. Tagit mammas receptbelagda migränpiller x 2 men det hjälper fan inte det heller.
Save me!

To be continued...

Sjukdomsblogg denna vecka gött;) sorry!

Värsta dagen i mitt liv

Varning! kan vara lite... äckligt haha!

Namn så att ni vet:
Min mammas kille: Thomas
Min lillasyster: Elsa

Jo i morse så kom thomas in och frågade om jag skulle med till ullared, jag kände mig ganska okej så jag tänkte att det skulle ju vara lugnt om jag följde med. Sen började jag få ont i huvvet och det var ljust överallt och det typ stack in i ögonen. Sen så när vi kom typ halvvägs hade jag så ont att jag var tvungen att halvligga i bilen(fällde bak sätet i elsas knä typ hehe)
låg och grät för att det gjorde så ont och sen efter ett tag fick jag as mycket slem i min mun så vi svängde av så jag skulle få spotta. Och då börja jag må skit illa och spydde nästan (ni vet hur man gör när man spyr fast det inte kommer nått haha, frech) ah så vi åkte vidare och mitt huvud typ döda mig och jag mådde as illa så vi fick stanna vid vägkanten så fick jag hoppa ut och spy

 Sen när vi kom fram så kunde jag knappt stå upp och fattade inte hur jag skulle klara av att gå runt där inne. Gick in på en toalett och låste in mig där satt mig och mådde skit dåligt. Spydde. Gick ut till elsa igen som fika. Thomas gick iväg och hämtade grejer och sa åt mig att sitta där med elsa. Mådde illa lämna elsa själv och gick in och spydde igen. Gick utoch letade efter dom, när jag hittade dom kände jag att jag var tvungen att spy igen snart så jag gick tillbaka till min kära toalett och påvägen så hittade jag min barndomskompis mamma som skulle stå och prata lite och jag fick försöka stå kvar och verka trevlig och när hon var klar sprang jag in och spydde- IGEN. Sen kände jag att det inte var nån ide att gå ut mer så satt kvar där och spydde om och om igen och jag var nästan död. La mig där inne på den trånga toaletten och knödde ihop mig på golvet. Torkade dock av med papper först men jag var verkligen tvungen att lägga mig.  Sen ringer thomas och säger att jag ska gå till kassorna för att han är klar.
Möter honom vid kassorna men känner att jag inte kan stå kvar där så går ut och in ppå en toalett vid kassorna(tur att de har många toaletter) gick in där och spydde och la mig på golvet och grät. Mamma ringde och sa att det nog var migrän eller nått så att vi skulle skynda oss till ett apotek. Om det inte blev bättre skulle jag åka till läkarn. Sen ringer thomas och säger att de väntar vid bilen så jaggick ut och det typ stack i ögonen av allt ljus och jag var helt rödgråten, folk tittade som fan haha! lägger mig med helt bakåtfällt säte i bilen medans thomas åker några meter bort till apoteket. Ligger där i bilen med elsa och håller på att dö. Thomas kommer tillbaka jag går ut och spyr i en snöhög. Tar en tablett lägger mig i bilen och vi börjar åka. Åker i kanske 20 minuter och då behövde jag gå ut och spy igen vilket resulterade i att jag spydde upp min tablett. Körde en bit till och kom ut på motorvägen. Behövde spy igen så fick leta efter en avfart. Spydde skit mycket åkte vidare till thomas mamma som inte bodde långt därifrån och fick låna hennes säng och en hink ifall jag behövde spy mer. Fick en ny migräntablett och somnade. Efter nån timma var det helt okej så vi kunde fortsätta att åka hem utan problem. SKÖNT

Ursäka om min text inte är så frech hahaha:D

Anledningen till detta plötsliga migrän anfall är alltså att det är en biverkning till lumbalpunktionen jag gjorde! I förrgår hade jag även världens värk i min rygg så jag var fast i min säng hela dagen.
Testet gjorde mig bara sjukare:(


Sjukhuset igår kväll/natt

Hade skit ont i huvvet och nacken igår plus min feber så mamma ringde in till sjukvårdsupplysningen. Dom ville att jag skulle åka in till sjukhuset för att det kunde vara symptom på hjärnhinneinflammation. Åkte in till östra vid ca 8 tiden och vid entren stog det stoppskyltar att man skulle ringa på en klocka om man hade influensasymptom. Det kunde lika väl vara influensa så fick ringa på klockan och vänta på en sjuksköterska. Fick komma direkt in på ett undersökningsrum där hon tog blodtryck och allt sånt där.

Sen kom en till sjuksköterska och sa att jag såg så ung ut och frågade om jag inte skulle vara på barn och ungdom (för dom under 16) jag ba, nej jag är snart 17, hon ba, jaha du ser så ung ut!

TACK precis det jag ville höra;)

Sen helt plötsligt skulle hon sätta kanly i min arm och jag vill bara påpeka att jag ALDRIG har stuckit mig i armvecket, och jag vågar inte ens ta stick i fingret på vårdcentralen. Var skit rädd så den "elaka;)" sjuksköterskan ställde sig och nöp mig över läppen och försökte lugna ner mig genom att säga att det gjorde ondare i läppen om hon gjorde så än vad själva sticket skulle göra
Hell no

gjorde ont i armen och hon bara höll på och grejare massa med att sätta fast kanylen, aj:(
Sen tog dom blodprov och sen fick jag komma in i ett undersökningsrum (istället för en sal med massa sängar och draperier)
Där fick jag ligga med en filt och vänta i en och en halv timme på läkarn. Hon kände lite på nacken och frågade massa och sen gick hon iväg och skulle prata med infektionsavdelningen. Ytterligare 30 minuters väntan. Sen kom hon tillbaka och sa att de skulle göra en lumbal punktion (ryggmärgsprov) och  då blev jag livrädd! har sett när de gjort det på tv hur alla ligger och gråter. Ytterligare 30 minuters väntan innan läkarn kom tillbaka med ytterligare en läkare och en undersköterska. Var tvungen att lägga mig på sidan med knäna upp till hakan och kuta med ryggen. Sen kom det hemskaste
Bedövnings sprutan.

Själva sticket gjorde svin ont men sen började hon spruta in bedövningsmedlet i ryggraden och det stack och tryckte i hela ryggraden i ländryggen och ända ut i vänsterbenet. Låg och grät som en 3 åring men orkade inte bry mig:(

Undersköterskan försökte trösta mig genom att säga att jag var duktig, men det gjorde inte mindre ont för det. När bedövningen var klar skulle dom börja med provet. Dom stack in en ganska tjock nål och det gjorde lika ont som första sticket. Dock hade jag fått bedövning så det var inte lika farligt som första sprutan men det var klart att det kändes. Tom tappade 3 rör med vätska och sen drog dom ut nålen utan att säga till så det gjorde skit ont och hela jag hoppade till HAHAHA.

Sen fick jag ligga där på den där smala britsen och vänta en stund till. Fick inte sätta mig upp eller stå eftersom man kunde få ont i huvvet efter provet så där låg jag i en kvart innan undersköterskan kom tillbaka och tappade tre rör blod ur armen. Hon spillde massa på min arm så hela kanylen var blodig när hon gick. usch.
Sen äntligen kom det en annan sjuksköterska och rullade in mig på ett bättre rum där jag kunde ligga och vila, och även mamma. Fick inte ens ha en kudde under huvudet eftersom jag var tvungen att ligga plant så där låg jag i en timma jätteobekvämt innan jag fick resa mig upp. Efter ytterligare 45 minuter kom läkarn och sa att jag fick gå hem och att de inte hittat något fel förutom en virusinfektion. Pjuuh

De tog bort kanylen och jag fick äntligen huttra ut till bilen. Hem och sova!!!

Idag när jag vakna och reste mig för att gå på toa kände jag hur jävla ont jag hade i ryggen där de stuckit! AJJJJ
Nu ligger jag här i min säng och kan knappt röra mig. får inte gå till skolan förns nästa vecka pga att det inte ska utlösa en sekundär infektion. Så nu blir det vila.

Om någon har orkat läsa ändå hit så är jag imponerad!!! för det orkar inte ens jag så det kan vara lite stavfel kanske;)


Sähär går det typ till:
Tjena bloggiloggen

Tänkte uppdatera lite smått:)

För det första, Jag fick jobbet:O
Förstår inte riktigt hur det gick till men jag fick det iallafall, as nice:)

Skulle egentligen få komma dit imorn och gå på en introduktionskurs med de andra som fick jobbet, men vad händer?

Jag blir sjuk.

Whyy god whyy.

Ska ringa imorn och se om man kan få komma dit nån annan dag, hoppas verkligen det. Det måste väl gå eller?

Iallafall, nu ligger jag här och fryser vartannat och svettas vartannat. Jag mår som sämst när jag har mellan 38-39 graders feber, över det så är det inte så farligt. Såklart ligger jag just där emellan och mår skit. Hoppas jag blir frisk snart.
Iofs så får jag ju soooova. Men ja, iallafall:)

Vi hörs snart!

Loove!

Arbetsintervju idag!

Idag kl 2 var jag på arbetsintervju för företaget provoice! De jobbar med att marknadsföra via telefon, så ja, jag sökte alltså ett telefonförsäljar jobb;)

Var typ 17 stycken där så kommer absolut inte få jobbet men det var kul att få komma på intervju iallafall!
Den förste ska jag på intervju för ett liknande jobb fast hos föreningen afrikas barn, hoppas på bättre tur där;)Var jättekul att gå runt där och se hur de jobbade, det gäller att inte ge upp och att alltid vara glad haha!

RSS 2.0